Familjeterapi

Familjeterapi/samtal för dig i närheten av Hässleholm, Älmhult och Kristianstad

Jag erbjuder familjeterapi för dig i Kristianstad, Älmhult och Hässleholm för att förstår det psykologiska spelet i familjer. Vi får oss en roll tilldelad som barn. Ser vi våra barn för dem de är eller sätter vi en egenskap på dem för att vi utgår från oss själva. Frågar du ditt barn, vad menar du? Eller du tar för givet att du vet för att du utgår från dig själv? Under barndomen skapar vi oss en omedveten livsplan för att anpassa oss till de olika familjemedlemmarna och till livet. För att passa in i familjen, systemet, så förvränger vi som barn tankar, känslor och beteenden så att de passar in. Och detta blir även självförstärkande så att vi blir ju även bemötta som vi ”presenterar” oss. Vi kan anpassa bort hela vår naturliga personlighet och behov för att passa in i det psykologiska spelet, dvs det sättet som vi samspelar med andra det som vi har lärt in under barndomen. Det upprepar vi med olika människor under livet. Tills vi någon dag får nog och känner en gnagande känsla på insidan av att något inte stämmer. Vissa fortsätter livet ut att vara någon som skapades av familjen, inte den som man egentligen är.
Barn gör inte som vi säger utan som vi gör. Psykisk ohälsa ökar allt mera hos våra barn och ungdomar. Stress är en stor del av detta. Och vem står för stressen? Den ökade stressen ger våra barn och ungdomar sömnproblem, huvudvärk, koncentrationssvårigheter, det är bara några symtom på den ökade stressen. Hur mår vi själva som föräldrar, som vuxna? Det präglar våra barn, det psykologiska spelet i familjen de olika rollerna påverkar oss resten av livet. Så egentligen är det vi vuxna som först behöver familjeterapi för hjälp och stöd för att förstå oss själva innan vi skickar våra barn och ungdomar till BUP eller annan hjälp. Starka föräldrar ger starka trygga och modiga barn som kan stå upp för sig själva och det behövs verkligen i detta samhället som vi lever i.

Kontakta mig

Låter familjeterapi som någonting som skulle passa dig i Kristianstad, Älmhult eller Hässleholm med närliggande områden, tveka då inte att kontakta mig redan idag. Jag nås på telefon/SMS (070-568 99 43), Facebook och mejl (karin.ovesson@gmail.com)

Med vänliga hälsningar, Karins Hälsoforum!

Karins Hälsoforum

 

Göran Håkans väg 28 C
283 33 Osby
0705 - 68 99 43
karin.ovesson@gmail.com

 

     

 

Göran Håkans väg 28 C