Vill du ta reda på sanningen om dig själv? Är du nyfiken på vem du är egentligen? Har du någon gång tittat dig i spegeln och undrat vem du egentligen är? Eller du bara kanske tar för givet att du är den du ser.
Vilken din sanna version är – förmodligen inte den som du tror. Är din självbild densamma som den du tror att du är? Detta är otroligt spännande att börja lära känna sig själv från hjärtat och inte från egot som har skapats under barndom och uppväxt för att skydda oss från att må dåligt på många olika sätt. Våra skydd och försvarsmekanismer skapar vi som sagt för att vi inte ska känna de obehagliga känslorna i oss som vi får i barndomen när våra föräldrar inte kan se våra behov, bemöta oss i våra egenskaper, eller om våra föräldrar är avstängda, att de alltså i sin tur har skydd och försvarsmekanismer som de inte har gjort av med.
Som jag ser på det så föds vi alla med alla egenskaper, som i sin tur blir vår personlighet. Under vår barndom och uppväxt bemöts vi av olika personer som ser våra olika egenskaper. De egenskaper som vi blir bemötta i förstärks och blir alltså vår personlighet medan de egenskaper som vi inte blir sedda i de släcks ut. Vi behöver ha egenskapen i oss själva för att kunna se den i någon annan och har föräldern inte den så kan den inte heller förstärkas i barnet och släcks då ut. Och vi blir en annan personlighet än den vi föddes som, och känner ofta tidigt att det är något ”fel” på oss, för att man är en person på utsidan men en annan på insidan.
Vi går igenom ett helt liv kanske i tron om att vi är någon annan än den vi är. Måste bara säga att det är underbart när man börjar att ta bort de skydd som skapats under flera år för att sedan hitta någon annan därinne. Den lilla pojken eller flickan som finns därinne och som undrar vart man blev av. Kanske dags att ge sig av på den där resan i livet och börja ta reda på vem man är egentligen. Utforska livet och sig själv för att upptäcka många andra sidor hos sig själv som man inte hade en aning om.
För i det psykologiska spelet i familjen som finns i alla familjer, där vi gör allt för att passa in och vi förvrider våra tankar och känslor för att få vara med och bli älskade. Vi stänger inne våra känslor och håller dom väl skyddade inom oss för att det inte ska göra för ont. När vi sedan blir vuxna och börjar titta på oss själva så förstår vi varför vi har hållit våra känslor gömda men att det nu är dags att plocka fram dom igen för att bli den man är. Balansen återställs och vi får mera energi både fysiskt och mentalt för då blir vi fria från spänningar och blockeringar i våra kroppar som har tyngt oss under många år och vi har inte förstått varför.
Det går att bli fri från försvarsmekanismer, skydd och triggerpunkter som gör så att vi agerar och reagerar från något som vi inte alltid förstår, från det undermedvetna och omedvetna. När vi är fria så reagerar och agerar vi från våra hjärtan och själen och då blir det något helt annat. Vi blir ödmjukare både mot oss själva, andra och livet. Värt ett försök eller? Jag finns här för dig som vill ta reda på vem du egentligen är.