”Grundordet” för mod är coeur som är det franska ordet för hjärta. Mod kommer från hjärtat. Det är en inre styrka, styrd av kärlek och lycka, som söker sanning och rättvisa. När du har modet att vara sann mot dig själv, börjar du känna dig inspirerad och motiverad att agera och leva på ett sätt som är sant i din egen själ, utan någon illusion. Du kan sluta att vara på din vakt och sluta bära en mask. Börja ha mer respekt för dig själv såväl som för andra. Du finner nya relationer som verkligen visar dig respekt och släpper taget om andra som du inte vill ha längre. Se upp för att ha för hårda bedömningar om dig själv och andra. Du kan leda, prestera och inspirera andra att lyckas genom din egen utveckling, du förstår dig själv och andra så mycket mera och ser saker och personer genom andra perspektiv. Att leva genom ditt hjärta för att få en möjlighet att trivas med likasinnade individer och känna samhörighet med andra. Använd dig av ditt inre lejon och utnyttja ditt hjärtas stora mod.

Kanske du är på väg någonstans, du vet att, kanske också hur eller inte? Men du fattas modet att göra det du vill? Då får du ta fram ditt inre lejon. Du kanske vill börja en utbildning, säga upp dig, söka nytt jobb, höra av dig till den där kvinnan eller mannen som du så gärna skulle vilja träffa, kanske du är i en relation som dränerar dig, du ger mycket men får inget tillbaka, du kanske vill göra den där resan men har ingen att resa med, kanske dags att resa själv? Modet finns där någon stans i ditt inre lejon.

Vår motivation, våra egna idéer kommer ju från någonstans. Längtan i vårt barnjag synliggörs när vi tar bort de skydd som vi har pålagts och tagit på oss under flera år. Under ytan finns en längtan, behov och önskningar som börjar med att styra våra liv när vi öppnar upp. Då styrs vi från vårt eget jag inifrån från vårt äkta jag. Barnets längtan i oss bli det vuxna kreativa det som vi inspireras och motiveras av. Istället för att låta det yttre styras av som samhällets normer och regler eller familjens och vänners värderingar eller önskningar. Dina behov och prioriteringar kommer att skifta då du jobbar och utvecklar dig själv. Och att få känna lugn och harmoni då det inre stämmer överens med det yttre, det är i balans. Och du utgår från ditt eget sanna jag.

Älska dig själv och sätt dig själv främst (hjärtat INTE egot för det ställer bara till de för oss) Utan rädslor är vi fria att njuta av allt som livet ger oss. Vad vi behöver göra är att stärka relationen med oss själv. För att sedan ha friska, starka relationer med andra.

Hindren på vår väg försvinner när vi tar itu med våra egna rädslor. För det motstånd som vi möter på vägen är bara vårt eget.