Att koppla av och återhämta oss är inte några modeord. Det är ännu viktigare än vad de flesta av oss tror. För vår hälsa, humör, relationer och vårt totala välmående. Och framförallt i detta stressade samhälle där många är vilse och oroliga till stor del på grund av sociala medier och den stress som de delvis har orsakat. Är ju även arv och prägling från generationer tillbaka om hur vi ser på livet och vad som är viktigt. Alla påtryckningar om utseende, mat vilken mat vis ska äta och inte äta varierar ju från dag till dag. Ena dagen ska man äta avokado nästa dag dör vi om vi äter avokado. Vi behöver lära känna oss själva och våra kroppar så att vi själva vet vem vi är och vad vill med våra liv och våra kroppar. Inte gå på alla dessa lögner och skrämselpropaganda. Det är så viktigt att se vem eller vilka som ligger bakom, sponsrar, inlägget eller artikeln. Är de eller den uppköpt av något företag? Vad vill dom få oss att tro eller köpa? Det enda vi kan göra är att lära känna oss själva.

Något som det skrivs och pratas mycket om det är energitjuvar som vi ska se upp med. Men vi är ju egentligen också våra egna energitjuvar, vi slänger bort och ger bort vår energi och kraft mycket, mycket mera än vad vi tror. Så det är ju egentligen det första vi behöver vara observanta på. Vi är för fokuserade på andra än på oss själva. Att försöka påverka något eller någon som vi inte kan påverka eller förändra, där slösar vi bort otroligt mycket energi och kraft som dränerar oss. Och som gör att vi blir stressade och kommer ännu mera i obalans och tappar kontakten med oss själva. Istället för att slänga bort kraften och energin kan vi välja att lägga den på oss själva och våra egna behov. Ge oss själva näring istället. Något som också är bortkastad energi är att försöka ändra på något som har varit, att vi har det ständiga dåliga samvetet för något vi gjort. Det kan vi ju inte heller förändra men ändå lägger vi så oerhört mycket tid på detta som vi skulle kunna lägga här och nu i nuet för att skapa våra liv som vi vill ha det. Men är vi dränerade på vår kraft och energi så går vi liksom bara runt i cirklar orkar inte ta tag i våra liv. Vi gör det sen…

Acceptans att inte kunna ändra det som varit, och att ha fokus på sig själv och ändra sitt eget beteende istället för att försöka ändra på andra. Det är ju som att ta bort de vissna bladen eller grenarna på blomman för att ge plats och näring åt det som blomstrar. Du kan ju inte få en vissen gren att blomstra eller hur?

Även att oroa oss för mycket för framtiden tar oerhört mycket energi. Och händer det då inte det som vi oroar oss för så har det tagit så mycket kraft och energi av oss helt i onödan. Vi behöver ju vår energi och kraft för att orka ta rätt beslut, för att vara i kontakt med oss själva, för att leva våra egna liv, för att se vårt sanna jag, då genererar det energi och kraft till oss själva istället för att ta. Samma sak med så många som försöker att upprätthålla en fasad som ska se så bra ut. Varför då? För vem eller vilka vill du upprätthålla fasaden? Detta är ju något som verkligen dränerar våra kroppar och själar. Eftersom våra kroppar upplever en fruktansvärt stor stress när vi inte är i balans med oss själva. Och denna stress ställer till det i våra kroppar med orkeslöshet, smärta, värk och sjukdomar som följd. Är det värt det?