Medicin ordineras alldeles för lätt idag. Kunskapen om människan som helhet finns inte eller väldigt lite. Det är orsaken som behöver behandlas inte symtomet. Och det är det som medicinen kamouflerar men orsaken finns ju alltid kvar. Jag tror på att om vi inte bearbetar det mentala sätter det sig i kroppen som trötthet, värk, eller sjukdomar. Men det här med att hantera känslor och ta tag i sig själv, ta hand om sig själv det får inte plats i det moderna livet som vi lever nu. Betydligt enklare att göra något på utsidan för att hålla uppe fasaden. Märker hur så många är ute efter kvicka fixar, men det finns absolut inte. Vill man må bra så är det ett genuint, gediget och grundligt jobb med sig själv och insidan som stärker oss och gör oss rustade för livet. Och gör det möjligt för oss att leva vårt eget sanna liv.

Vad jag tydligt kan se är att många som går i terapi, de får inte upplevelsen och därmed inte heller insikten om sitt beteende, och med det får de inte heller en ökad förståelse och medvetande varken om sig själv och livet. Utan man fortsätter i det gamla och det nya har man bara lagt utanför sig själv. Hur ska någon som bara har utbildat sig ”by the book” ha en möjlighet till en förståelse för andra människor och kunna hjälpa till och läka deras sorg, kris, trauma, smärta eller vad det nu kan vara?

Jag får ofta till mig att ” du förstår ju verkligen vad jag pratar om” och det är först då som en annan människa kan få upplevelsen och därmed en insikt och göra en hållbar förändring som landar och förankrar sig på insidan.

Mycket av det som jag fick uppleva under min barndom och uppväxt kunde jag inte få svar på. Så jag valde att börja läsa olika vetenskaper på Högskolan och där fick jag många svar och började så småningom att landa i att det var inte mig det var fel på, att jag var konstig utan det var så att familjen hade inte förståelse eller kunskap om att vi är olika. Jag läste mer och mer för att förstå och mitt intresse för att hjälpa andra att bli förstådda har växt mer och mer.
Jag brinner verkligen för det jag gör. Det är helt underbart när jag ser ljuset tändas i ögonen på den som sitter mittemot mig vid köksbordet. För det är så jag jobbar i en enkel, lugn och harmonisk miljö så att man ska kunna få möjligheten att släppa kontrollen i sitt liv, och få lära känna sig själv på djupet. Att få lov att upptäcka sig själv att de egenskaper som man fick under uppväxten kanske inte alls är den man är.